Bli medlem


Vi välkomnar nya medlemmar!


Alla som helt eller delvis försörjer sig som undertextare kan bli medlemmar i fackklubben Medietextarna. För att bli medlem, gå till Journalistförbundets hemsida och anmäl dig.


Som medlem får du tillgång till facklig rådgivning, medlemsförsäkringar, olika stipendier och kurser, en prenumeration på tidningen Journalisten, och lite annat smått och gott. Se hit eller mejla oss för mer information.


Men det viktigaste du får som medlem i Medietextarna är kanske gemenskap. Vare sig du sysslar med översättning, svensktextning eller direkttextning är det ett ensamt jobb framför skärmen, och det kan vara både roligt och givande att träffa kolleger emellanåt. Förutom årsmötet försöker vi hålla regelbundna träffar för undertextare, utbyta kunskap och se till att hålla oss själva och varandra uppdaterade om möjligheter och villkor i branschen.


Dessutom får du en möjlighet att vara med och påverka. Det är förstås inget krav, men vi uppmuntrar aktiva medlemmar som vill engagera sig i styrelsen eller bara vara med och hjälpa till med sådant som behöver göras då och då. Och vi behöver bli fler. Idag vet vi inte ens exakt hur många undertextare det finns där ute som inte är organiserade. Men vi vet att om bara hälften av oss som arbetar med undertextning vore medlemmar i samma klubb skulle vi ha helt andra möjligheter att förhandla med våra uppdragsgivare om schyssta villkor. De flesta av oss har nog upplevt hur utelämnad man kan vara som ensam frilans. Tillsammans är vi oerhört mycket starkare!